28 april 2011 - Reisverslag uit Corte, Frankrijk van Ben en Riekie Engelen - WaarBenJij.nu 28 april 2011 - Reisverslag uit Corte, Frankrijk van Ben en Riekie Engelen - WaarBenJij.nu

28 april 2011

Blijf op de hoogte en volg Ben en Riekie

28 April 2011 | Frankrijk, Corte

Het is weer mooi weer. We besluiten nog een rondje te maken nu wat meer in de zuidelijke kant van de Cap Corse. We moeten eerst weer een stuk van de gisteren gereden route afleggen omdat we weer naar de westkust moeten. Onderweg maken we een wandeling en treffen we nog andere Nederlanders van de camping. Het is een flinke klim helemaal naar boven en daarom besluiten we op driekwart maar terug te keren want we willen wel het rondje maken. Helaas slaat op de westelijke route het noodlot toe. We rijden door een klein dorpje omstreeks lunchtijd en er staan veel auto's, soms aan beide kanten van de weg, geparkeerd. Ik dacht dat we er wel tussendoor konden maar had niet gerekend op de ver uitstekende spiegel van een bestelauto. Onze spiegel klapte er tegenaan; een enorme klap en de boel hing erbij. Helaas helemaal stuk en bovendien de carosserie ook beschadigd. De spiegel van de bestelbus lag er ook af. Dat was een domper op de mooie rit. Maar gelukkig geen lichamelijke schade. Formulieren invullen en de chauffeur van de bus bleek ook nog een Portugees te zijn het maakte alles niet eenvoudiger.
We hebben de prachtige route dan ook maar vervolgd en zijn via Bastia, waar we ook met de veerboot aankwamen, weer naar de camping gereden. Daar heb ik de volledige spiegel, tenminste wat er nog van over wat gedemonteerd. Ik kreeg hulp van een medecampeerder die tape bij zich had en we hebben met een vuilniszak de boel afgeplakt.
Toch maar een pilsje gepakt.
Morgen denken we richting Calvi te gaan, we zijn nu wat smaller dus misschien gaat het op de smalle slechte wegen wat gemakkelijker. Wij worden ook wat smaller door het wandelen hoewel dat nog niet te merken is.

• 28 April 2011 - 18:45

Frans Bleeker:

Ben, scherven van de spiegel brengt geluk.

Gr. Frans

• 28 April 2011 - 21:38

Herma:

Tja dat zijn van die rot dingen die dan gebeuren!
    Spiegels die afbreken...bah!
    Volgende keer vooor vertrek eerst maar even naar de Action om reparatietape...vind het wel sneu voor jimme.